Poker toernooien Filmen

Er is niks zo lastig als het op film vastleggen van professionele poker toernooien. Dit komt natuurlijk omdat het moeilijk is in te schatten wanneer er actie vastgelegd kan worden. Het kan zo zijn dat je even niet aan het opletten bent en er ineens een geweldige hand gespeeld wordt. Zulke shots mag je niet missen! Hier moet jij als poker videograaf natuurlijk mee om kunnen gaan. De beste tip van de professional is dan ook, om altijd te blijven filmen. Het is altijd beter om te veel op te nemen dan te weinig.

Uiteindelijk is het editen van deze poker video’s dus net zo belangrijk als het opnemen zelf. Je hebt misschien een paar uur onbruikbare film die je weg kan gooien, maar je hebt ook alle actie op camera staan! Je ziet ook vaak dat pokertoernooien wel meer dan 13 uur duren, maar uiteindelijk worden uitgezonden in een half uur. Dit is de kracht van het editen. Jij kan er op deze manier voor zorgen dat poker op zijn mooist en spannends wordt vastgelegd.

Maar zeker bij grote toernooien kan het lastig om in te schatten waar en wanneer je het beste kan filmen. In een grote ruimte zijn verschillende tafels aan het delen en honderden personen zijn tegelijkertijd aan het pokeren. Lastig om op dat moment altijd op de actie te zitten. Het is dan ook belangrijk om altijd te blijven filmen en goed op te letten waar er iets gebeurd. De andere spelers kijken misschien niet door de pokerfaces van andere spelers heen, maar jij wel!

Bij het filmen van poker toernooien kan je er voor kiezen om alleen te focussen op het spel, maar aandacht voor de spelers is net zo belangrijk. Zeker ervaren pokerspelers zijn gewend om te werken met camera’s en vertellen graag hun verhaal. Ze snappen heel goed dat video opnames er bij horen. Gouden tips van ervaren pokerspelers, waarna je ziet dat ze deze zelf in de praktijk brengen is natuurlijk prachtig om te zien. Maar voor veel spelers is het pokeren met camera een nieuwe belevenis en het is aan jou om ze gerust te stellen. Belangrijk is dat je de spelers niet afleidt met de camera tijdens het spel. Al merk je wel dat steeds meer spelers naar muziek luisteren terwijl ze pokeren, in plaats van met elkaar praten. Je ziet dit aan de oordopjes die ze in hebben. Dan valt de camera ook minder op en krijg je nog steeds een prachtig beeld. Nog een belangrijke tip is om niet alleen op de bekende spelers te letten, steeds vaker winnen nog onbekende pokerspelers van de bekende en halen ze de finale ronde. Dit komt natuurlijk ook omdat poker door het gebruik van video en fotografie steeds bekender wordt bij het bredere publiek. Andere tips zijn om ook te kijken naar de omgeving en hier gebruik van te maken, veel poker ruimtes zijn prachtig ingericht, zo kan je ervoor zorgen dat er veel diepte en detail in beeld zit waardoor je opnames nog mooier worden.