Het Maken Van Poker Vlogs

Er zijn verschillende manieren om poker toernooien professioneel op te nemen. Je kan natuurlijk als videograaf bij officiële toernooien professioneel aan de slag gaan, maar er zijn ook andere manieren. Zo heeft het poker vloggen de deur geopend om tijdens minder officiële wedstrijden een persoonlijker beeld te laten geven, van hoe het er aan toe gaat bij poker en andere kansspelen in het casino. Door de verschillende platforms waarop eigengemaakte video’s gedeeld kunnen worden is professioneel vloggen zeker mogelijk en het is een mooie manier om altijd wat te kunnen verdienen aan jouw favoriete kansspel.

Daarnaast is vloggen een mooie manier om andere mensen kennis te laten maken met poker en andere kansspelen. Voordat je begint is het belangrijk om te beseffen dat je medespelers een enorme camera misschien niet zien zitten, en daarom zijn er speciale camera’s voor vlogs die makkelijk te gebruiken zijn en niet teveel opvallen. Daarnaast is het belangrijk dat je discreet filmt, film dus voornamelijk je eigen hand, niet de gezichten van andere spelers en voeg eventueel commentaar pas tijdens het editen toe aan je video.

Hoeveel moet ik investeren om te beginnen?

Nu we de basics van het maken van poker vlogs hebben uitgelegd is natuurlijk de grote vraag hoeveel geld je nodig hebt om professioneel opnames te maken van kansspelen? Het antwoord is heel simpel; namelijk helemaal niks, tenminste als je op dit moment al een smartphone in je bezit hebt! De meeste nieuwe smartphones hebben namelijk al een goede, kleine camera en dit is het apparaat dat je altijd bij je hebt, zodat je op elk moment opnames kan maken wanneer je daar de kans toe ziet. Dus om te beginnen is een smartphone de ideale keuze!

Nadat je de eerste paar video’s hebt gemaakt en de smaak te pakken hebt, kan je natuurlijk upgraden naar een nieuwe camera. In de laatste paar jaar is vloggen een van de meest populaire manier van opnemen geworden. En hierdoor zijn er steeds meer opties voor goede lichtgewicht camera’s op de markt gekomen. Bij het kiezen van een goede poker vlog camera zijn beeldstabilisatie, een wijde lens en een ingebouwde microfoon de specs waar je op moet letten. Wanneer deze al ingebouwd in de camera zitten hoef je hier geen extra materiaal voor aan te schaffen. Flip screens zijn erg handig wanneer je zelf tegen de camera wilt praten, op deze manier kan je jezelf in het scherm zien. En natuurlijk is het belangrijk dat je camera een hoge ISO en/of een snel diafragma heeft voor opnames in moeilijk en donker licht.

Het aanschaffen van een camera die dit allemaal kan zit tussen de 300 tot 600 euro. Vaak zijn er goede sales bij verschillende camerawinkels, dus zorg ervoor dat je altijd zoekt voor de beste deal voordat je een aankoop maakt.