De Nieuwste Panasonic HC-VX1

Met behulp van onze smartphones kan tegenwoordig iedereen in 4k videobeelden schieten, maar er zijn nog een heleboel dingen die je telefoon niet kan, wat een professionele nieuwe camera wel kan. Naast smartphones komen er ook steeds meer hybriden op de markt. waardoor de opkomst van nieuwe camera’s daalt. Maar de opties die op de markt komen zijn zeker niet verkeerd. Dit komt natuurlijk omdat de nieuwe video camera releases ervoor moeten zorgen dat ze zich kunnen onderscheiden van telefoons en hybriden. Je merkt dat de nieuwe toevoegingen van 2018 op het gebied van video inspelen op de behoeften van de gebruikers.

Een geweldig voorbeeld is de Panasonic HC-VX1. Deze camera is niet te duur maar kan een heleboel. De kwaliteit en het beeld zijn beide prachtig. Dit komt omdat de nieuwe videocamera is uitgedost met een Leica lens en een grote nieuwe beeldsensor. De Panasonic HC-VX1 schiet 4K 30 FPS en met een 24x zoom lens. En de lichte f/1.4/4 lensopening werkt geweldig in moeilijk en donker licht. Hierdoor wordt de meeste ruis onderdrukt, omdat je niet terugvalt op je ISO. Zo is deze camera ideaal voor het opnemen van video’s binnen, zoals in een casino tijdens pokerspellen. Ook zitten er drie verschillende stabilisatoren in, waardoor het opnemen met de hand een stuk duidelijker wordt.

Naast de nieuwe hardware uitrusting zitten er op deze camera ook een aantal nieuwe software functies. Zoals een speciale 4k cropping. Dit is een door Panasonic ontwikkeld systeem waardoor de opnames die met de groothoeklens zijn gemaakt makkelijk bewerkt kunnen worden naar een ander formaat, zoals ingezoomd. Ook kan je met deze functie het gezicht volgen van iemand die je aan het filmen bent. De post close-up lijkt ideaal voor opnames van pokerwedstrijden, waarbij onverwachte bewegingen tijdens het editen weggehaald kunnen worden.

Een aantal wat minder leuke punten is dat de batterij snel op kan gaan bij het opnemen in 4k kwaliteit. Dit is het geval bij meerdere video opname apparatuur, maar is natuurlijk niet handig bij pokertoernooien van 13 uur of langer. Neem daarom altijd een extra accu mee. Ook heeft de Panasonic HC-VX1 geen viewfinder, waardoor je altijd het digitale scherm moet gebruiken om te zien wat je filmt. Voor velen geen probleem, maar jammer als je gewend bent om via de optische zoeker te kijken.

De Panasonic HC-VX1 is uitgekomen op 4 april 2018 en kost rond de 800 USD (680 EUR).